Plassentocht

De Plassentocht is dé ultieme familietocht, een ronde van 10 km over drie Plassen in Langeraar en Ter Aar. Er zijn medailles voor de afstanden: 10 – 100 kilometer

Inschrijven: vanaf 9.30 tot 15.00 uur
Afmelden en de medaille ontvangen kan tot 17:00 uur

Startpunten:

• IJsclubgebouw aan de Oostkanaalweg 3 te Ter Aar.
  • Partycentrum Parola aan de Langeraarseweg 37 te Langeraar (tegenover de R.K. kerk)

Parkeren:

• Parkeergelegenheid bij startlocatie IJsclubgebouw: parkeerterrein, oude kerkpad 3
  • Parkeerterreinen Zwembad Aarweide, Schilkerweg 3
  • Parkeergelegenheid bij startlocatie Parola
  • Parkeerterrein voetbalvereniging Altior, Sportweg 1
  • Parkeerterrein, van Dijkstraat en Kerkpad

Oproep aan het publiek:
Houd bij het parkeren rekening met de hulpdiensten. Zij moeten altijd de Langeraarse Plassen kunnen bereiken. Er is een wegsleepregeling van kracht. Parkeerop de aangegeven plaatsen. Er is geen parkeergelegenheid in de smalle straten van de dorpen zelf.

Route auto:

• vanaf A12 (Utrecht-Den Haag), N11, afslag Ter Aar.
  • vanaf de A4 (Amsterdam-Den Haag) afslag Leimuiden, daarna richting Langeraar
  • vanaf de A4 (Den Haag-Amsterdam), N11, afslag Ter Aar.

Landijsbaan

Bij natuurijs op de landijsbaan zijn we dagelijks vanaf 14:00 uur geopend. Op werkdagen (ma t/m vr) zijn we ook in de avond vanaf 19:30 uur geopend. De toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen  2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen.

De landijsbaan is bij het IJsclubterrein aan de Oostkanaalweg 3. Als het ijs in de sloten en op de plassen nog te gevaarlijk is kan op de landijsbaan al veilig geschaatst worden op natuurijs. De Ter Aarse IJsclub zorgt ervoor dat de baan sneeuwvrij is. s’ Avonds is de baan verlicht.

De baan is op dit moment niet geopend