Nieuws

Bestuur: Winter kanjers zijn op 12 November weer actief geweest.
   (23-11-2018)

Bij de land IJsbaan werd de omheining voorzien van windschermdoek om de invloed van de wind op de IJsbaan te beperken en daardoor sneller een dichte IJsbaan beschikbaar te hebben bij vriezend weer. Het schermdoek geeft vervolgens ook wat meer privacy voor de bewoners. Daarnaast werden ook de oefentoestellen op het trainingsveld verwijderd, zodat deze winter gestart kan worden met het opnieuw van drainage voorzien van het trainingsveld en het vlakken van het trainingsveld. De Gebroeders Verkerk namen  het hekje bij de trainingsveld onder handen en ook de loods werd voorzien van verlichting zodat ook in de avonduren benodigde trainingsspullen gevonden en ook weer veilig opgeslagen kunnen worden. STG voorzitter Jos nam de bereiding van de koffie en de erwtensoep met worst voor zijn rekening. Wat later in het seizoen wordt ook nog iets van een afdak gerealiseerd voor de aanhanger.

Als beloning konden de aanwezigen zich aanmelden voor een gratis entree voor de landelijke Marathon die op 19 November  in Haarlem verreden word.

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: STG Trofee 2018
   (13-11-2018)

De Kennemerland ijsbaan in Haarlem was 10 november voor de 15e keer het decor van de leukste interclubwedstrijd van het seizoen: de STG Ter Aar trofee. Onder de deelnemende clubs IJsclub Alkemade, VZOD Kudelstaart, meervoudig kampioen STG Zaanstreek, Kees Jongert, HC Amsterdam het altijd sterke team van ijsclub Haarlem en de organiserende vereniging STG Ter Aar. De laatste mocht, na een late afzegging van een van de geïnviteerde teams, zelfs een tweede formatie aan de start brengen en kon zo met een dubbel aantal wedstrijdrijders gaan strijden om de fraaie glazen trofee.

Door de hoge temperatuur en vochtigheid was het voor de ijsmeesters een hele klus om een de ijsvloer wedstrijd klaar te houden maar dat lukte wonderwel uitstekend. Fantastische prestaties waren er voor Mijntje de Jong, zij won haar beide afstanden. Ook Jelle Koeleman bracht de volle punten naar Ter Aar met twee keer een afstandsoverwinning. Senna Vonk en Demi Könst gaven elkaar geen strobreedte toe en belandde maar net naast het podium. Jop van Harten en Jesper de Jong kregen beide na twee afstanden het zilver omgehangen en deden zo goede zaken voor de club. Kim Zuiver is dit seizoen uitstekend begonnen zij won beide afstanden met overmacht. Winst was er ook voor Madelief de Jong, zij streed als junior in de categorie dames neo- en senioren en stond na twee afstandsoverwinningen fraai bovenaan. Ook master Erik Valentijn haalde, zoals we van hem gewend zijn, met overmacht de volle buit binnen. Luc Heine van ijsclub Kees Jongert liet zien dat matige omstandigheden geen belemmering hoeven te zijn voor uitstekende prestaties en zette met twee fraaie toernooirecords zijn gouden stempel op de avond.

De finale van de avond werd gevormd door de ploegenachtervolging. Gestart mocht worden in een maximale bezetting van vier rijders voor een afstand van 6 ronden waarbij de tijd van de derde rijder telt. Het team van STG Ter Aar – 2 stal hier de harten van het publiek. In dit team reden masters Johan Schut en Martin Zuiver samen met jun C Jop van Harten en pupil B Jonas de Jong. het leeftijdsverschil tussen Johan en Jonas is maar liefst 51 jaar. Samen reden ze naar een strakke tijd. STG Ter Aar team 1 kon niet anders dan hier een sterke motivatie uithalen en ging vol voor de winst. Jesper de Jong was de grote motor van dit team met een goede Jelle Koeleman en Erik Valentijn daar vlak achter. De winnende coach Hans Pietersen mocht even later de trofee uit handen van STG voorzitter Jos de Koning ontvangen

Foto's van deze avond zijn HIER te vinden

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: World Cup kwalificatie tournooi November 2018
   (11-11-2018)

In het weekend van 2,3 en 4 november is het Worldcup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen verreden. Een 5 tal leden van onze club was daarbij actief om dit toernooi tot een groots evenement te maken. Het ijsstadion Thialf was weer even het domein voor vele uitgelaten en enthousiaste fans om hun favorieten aan te moedigen. Maar zonder vrijwilligers ook geen wedstrijden; Wouter ten Wolde  was aanwezig om de elektronische tijdwaarneming in goede banen te leiden, Annouk v/d Weijden als nieuwbakken speaker: luid en duidelijk deed zij verslag van de wedstrijden voor de  dames, Karin Bos was te vinden in de lounges en op de tribune; Als stewardess/werkneemster bij Easy Jet luchtvaartmaatschappij en enthousiast schaatsster zal zij dit seizoen de PR verzorgen voor het schaatsteam Easy Jet o.l.v. coach Anema.  Manouk van Tol en Melissa Wijfje kwamen uit in de wedstrijden. Voor beide schaatssters was het een succesvol weekend. Manouk en Melissa reden mooie PR’s. Melissa kwalificeerde  zich notabene op 3 afstanden voor de World Cup Wedstrijden. Zij hoopte op het afdwingen van een ticket, maar verwachtte zeker niet dat zij zo sterk zou rijden en zich zelfs op 3 afstanden zou plaatsen.

Beide schaatssters komen uit voor het Gewest Team Fryslan. Zij zijn ploeggenoten van elkaar en trainen onder leiding van coach  Henk Hospes. Manouk als sprintster en Melissa als allroundster.

Vrijdag avond werd het startschot gegeven aan de 1500 meter dames. Manouk reed naar de 17e plek met een PR van 2:01.29. Melissa slaagde erin de 4e plek te veroveren met een mooie tijd van 1:57.65.  HET EERSTE TICKET IN DE POCKET… De snelste tijd ging naar Antoinette de Jong, 1:55.41.

Zaterdag 3 november was het weer de beurt aan Manouk, ons sprintkanon. Met ferme klappen en in  krachtige stijl reed zij een mooie tijd, 39.30. De eerste plek ging naar Letitia de Jong in 38.48. Melissa kwam uit op de 3000 meter en met groot succes en een mooi PR (4:03.18) bleef zij menig concurrent voor. Haar tegenstander, Joy Beune  kwam helaas ten val en Melissa moest haar race in haar eentje vervolgen. En dat deed ze prima, als 2e wist zij haar TWEEDE TICKET TE VEROVEREN… Ook op deze afstand bleef Antoinette de Jong haar voor ( 4:01.79 ).

Zondag, de laatste dag van het toernooi kwam de 1000 meter op naam van het 19 jarige talent Jutta Leerdam. Met een IJzersterke tijd van 1:15.33. Manouk werd 14e op deze afstand (1:17.87). Op de 5000 meter was het spannend tussen de nummers 1, 2 en 3. Melissa moest de strijd aangaan met schaatskanjers als Antoinette de Jong, Esmee Visser. Nooit gedacht, maar wel gehoopt reed Melissa een geweldige, stabiele race. Met een 6:58.80 reed zij voor het eerst onder de 7 minuten en dit was goed voor een  dik vet PR en EEN DERDE TICKET… Esmee Visser (olympisch kampioene op deze afstand) werd eerste ( 6:50.64)  en Antoinette de Jong werd 2e (6:57.66) .

Aan het eind van de dag kwam Melissa ook nog op de massstart, een minimarathon van 16 ronden. Na een ontsnapping uit het peloton met een teamgenoot van Karien Kleibeuker kwamen in de laatste bocht kwamen de echte sprintsters  over hen heen en was een eerste plek niet meer haalbaar. Melissa werd 4e plek met een totaal van 11 punten.

Met de behaalde resultaten zal ons clublid Melissa Wijfje de komende vier World Cup  toernooien schaatsen in Japan. Worldcup 1in  Obihiro en Worldcup 2 in Tomakoma. Worldcup 3 is in Tomaszow Mazoviecki in Polen. In het weekend van 15 december kunnen we haar  in Nederland  aanmoedigen bij Worldcup 4 in Heerenveen.

Zowel Manouk en Melissa kijken  tevreden  terug op een geweldig spannend toernooi.

Wij wensen Manouk en Melissa heel veel succes bij al jullie wedstrijden.

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: Klaas Pander Memorial 2018
   (04-11-2018)

KLAAS PANDER MEMORIAL 2018

Zaterdag 22 december 2018  20.00-23.00 u
INSCHRIJVEN EN INFORMATIE OP DE
WEBSITE:

http://ijch.nl/klaaspander

WEDSTRIJD VOOR KOPPELS (2 RIJDERS)
-AFVALWEDSTRIJD

-PUNTENKOERS

-FINALES

WINNAARS ONTVANGEN DE KLAAS PANDER WISSELTROFEE
NEEM FAMILIE, VRIENDEN EN FANS MEE
GLUHWEIN- EN CHOCOMELKRAAMPJE LANGS DE BAAN

 -DEELNAME STAAT OPEN VOOR KOPPELS VAN 2 SCHAATSERS VAN JUNIOREN B  T/M MASTERS DAMES EN HEREN VAN ALLE IJSCLUBS
-RIJDER 1 VAN HET KOPPEL RIJDT DE AFVALRACE

-RIJDER 2 RIJDT DE PUNTENKOERS
-BEIDEN RIJDEN (ELKAAR AFWISSELEND) IN DE FINALE

(Aantal ronden voor de diverse onderdelen wordt bij de wedstrijd bepaald – ca. 20 à 25 ronden)

-INSCHRIJVING IS GEOPEND  ( http://ijch.nl/klaaspander )

 -INSCHRIJFKOSTEN : € 10 P/KOPPEL) VOOR AANVANG WEDSTRIJD TE VOLDOEN (GRAAG GEPAST) of € 5 P/DEELNEMER (bij individuele inschrijving krijg je dan een koppelgenoot – indien beschikaar- toegewezen door de organisatie )

 Organisatie, BCHaarlem & IJCHaarlem

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: Haarlem Trofee 2018
   (04-11-2018)

Op zaterdag 3 november werd de jaarlijkse interclubwedsrijd om de Haarlem Trofee gehouden.
Dit jaar waren er maar 6 deelnemende clubs, het wordt voor de clubs elk jaar moeilijker om wedstrijdrijders te vinden wat ontzettend jammer is.
Ons team bestond uit Demi en Sandra Könst, Jesper en Madelief de Jong, Miliou en Hidde van Leeuwen, Jop van Harten, Senna Vonk, Daan Kool en Jelle Schut.
Het was dus grotendeels ook een familiestrijd wat een leuke bijkomstigheid was.
Helaas was Jelle al een tijdje niet fit, hij startte nog wel op de 500m maar het ging niet en hij moest zich voor de 1500m afmelden.
Het was lekker weer, lekker koud en bijna geen wind en het ijs zag er goed uit maar toch bleek dat het niet zo snel was als het leek.Er werden dus weinig PR's gereden.
Er werd goed gepresteerd door de Ter Aarders en na afloop stond er in bijna elke categorie iemand van ons op het podium.
Demi en Daan pakten een gouden medaille mee, ook Jop, Jesper, Madelief, Hidde en Senna stonden op het podium en haalden veel punten binnen.
Aan het eind van de avond bleek dat IJsclub Alkmaar er met de Haarlem Trofee vandoor ging, Haarlem pakte de tweede plaats en wij zijn uiteindelijk als derde geëindigd.

Foto's van deze avond kunt u HIER vinden..

(Terug naar boven)


Schaatskamp: Schaatskamp van de STG Ter Aar weer groot succes.
   (28-10-2018)

Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie gingen onze jeugdleden weer traditiegetrouw op schaatskamp. Achtendertig jeugdleden en 11 begeleiders van de schaatstrainingsgroep hadden er reuze zin in om 4 dagen te gaan trainen op een andere ijsbaan dan de “thuisbaan” Leiden of Haarlem. Dit jaar ging de kleine volksverhuizing (50 fietsen, even zovele slaapzakken, luchtbedden, schaatstassen, grote pannen, 12 volle boodschappentassen ect.) naar Enschede, waar het mooie ijs op ons lag te wachten. Vier dagen lang werd er door alle schaatsers hard getraind en werd er door menigeen flink progressie in de schaatstechniek geboekt. Alle activiteiten naast de trainingen stonden in het teken van 007. Zo gingen de groepen op zoek naar de verdwenen zilveren schaats, was er een nachtspel, een dropping en mochten ze een filmpje maken als variant op één van de James Bond films. Op de laatste avond mocht het casino natuurlijk niet ontbreken. Dinsdag gingen de kinderen na de schaatstraining en het zwemmen in het zwembad in Hengelo moe en met een hele mooie ervaring weer naar huis.

(Terug naar boven)


Overig: Einde veldtraining Donderdagavond Groep John
   (14-10-2018)

Einde Veldtraining Donderdagavond / Groep John.

De IJsbaan is weer open en dat betekend dat de veldtraining op Donderdagavond stopt. Wederom dit jaar weer een echte "droog"training, dwz dus zeer zelden regen en de schaatsplanken konden bijna iedere training uit de berging gehaald worden tot midden Augustus. In het tweede deel na de vakantie wordt in de regel de zandbak frequent bij de trainingen betrokken. De laatste training op 11 Oktober zelfs met zomerse avondtemperaturen. Het trainingsveld was weer prima, Kees Verkerk nog dank voor het onderhoud. De trainer werd met een presentje bedankt voor zijn inzet en heeft zich dat goed laten smaken wederom weer bij zomerse omstandigheden. John denkt deze winter weer na wat hij volgend jaar bij de veldtrainingen kan betrekken om een gevarieerd programma op na te houden en om zo goed mogelijk het ijs te te betreden, want voor een goed schaatsseizoen in de winter ligt de basis toch bij de veldtrainingen in de zomer!

 

(Terug naar boven)


Mountainbiken: Gerard van den Helder Mountainbike Classic over de Veluwe
   (14-10-2018)

Gerard van den Helder Mountainbike classic over de Veluwe.

Door STG-Ter Aar trainer Gerard van den Helder wordt op zaterdag 17 November voor STG Ter Aar leden en een aantal (fiets)relaties weer de jaarlijkse mountainbike tocht georganiseerd over de Veluwe. Heb je interesse en geen mountainbike dan kan deze ter plaatse gehuurd worden bij de ingang van het park. Het weer kan variëren van schitterend mooi herfstweer tot zeer slecht weer met stormachtige omstandigheden en met veel regen, kou en vooral ook modder. Aanmelden betekent dus ook GAAN, en niet op het laatste moment afzeggen daar doen we bij deze tocht niet aan.

De lengte van het parkoers is iets van 53..55km als je tenminste het parcours blijf volgen.In de regel worden de deelnemers in meerdere groepen ingedeeld gelang de ervaring, sterke/leeftijd en fysieke gesteldheid. Voor jonge pupillen kwetsbare ouderen is deze toch dus niet geschikt. Toegang tot het park kost een paar Euro en de fiets/ATB huur bedraagt ca. 23 Euro, betaling ter plaatse in overleg met Gerard te voldoen. Je eigen ATB meenemen kan ook, maar dan moet nog wel de toegang betaald worden via Gerard. De duur is voor de meer ervaren fietsers ca. 2h45min en voor de minder ervaren fietsers ruim 3 a 4h.

Nog wat aanbevelingen/adviezen:
-Naar weersomstandigheden passende kleding (lange broek, regen jas), helm(muts), handschoenen, fietsbril zeker voor gebruikers van contactlenzen ivm zand/modderspatten.
-Schoenen met een goed profiel (anders glijd je van de trappers), laarzen en fietsschoen hoezen (kun je vaak goedkoop bij de Aldi/Lidl kopen), zeker bij nat weer ander krijg je hele koude voeten.
-Rugtasje met eten/drinken regenjas, (EHBO doosje) plastic zakje voor afval (want dat gooien we niet zomaar weg in de natuur).
-Controleer bij ontvangst van de huur ATB op: banden (profiel), goede werking van de remmen, schakel mechanisme, ketting en zadel klemvoorziening.
 Zijn redelijk goede fietsen maar kan altijd wat mis mee zijn of los zitten.
-Washandje, handdoek, warme kleding en droge schoenen voor na afloop.
-Kleingeld om Gerard te kunnen betalen en wat extra geld om later een bezoek aan het pannenkoeken restaurant te kunnen betalen.
-Doe vooral voorzichtig je moet weer heel bij de start aankomen.

 Gegadigden dienen zich te melden bij Gerard van den Helder die dan ook de afstemming doet voor de huur van de ATB’s, het vervoer over de diverse auto’s en ook de afstemming voor het meenemen van eigen fietsen/ATB’s. Vertrek om 8.00h vanaf het Teylersplein (Gemeentehuis in Nieuwveen). Gangbaar is dat na afloop nog even een pannenkoeken restaurant wordt bezocht, maar er kunnen ook enkele auto’s eerder terug gaan indien er andere verplichtingen zijn. In de regel is men aan het eind van de middag rond ca. 18.00h weer in Nieuwveen terug.

Let op, een ieder neemt overigens deel op eigen risico!

Informatie bij:
G
erard van den Helder
Tel  0172-407102 of mobiel 0655784724
email:

 

 

(Terug naar boven)


Overig: GrrG is weer gestart!!
   (06-10-2018)

De Gerard rappe runners Groep is weer gestart met de winter hardloop trainingen.
STG Ter Aar  trainer Gerard van den Helder traint ieder Donderdag avond om 20.00h tot ca. 21.15h met een groepje hardlopers. Het vertrekpunt is bij Gerard in Noorden en er wordt gelopen in de autoluwe delen van Noorden/Noordse Dorp/Noordse Buurt. Wat je nodig hebt zijn hardloopschoenen, gezien de weersomstandigheden passende sportkleding, een reflectieshirt voor de veiligheid en een goed humeur. De opzet is een Kerstloop en/of de 10km van Alphen a/d Rijn mee te kunnen doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is een training buiten de STG Ter Aar trainingen om dus een ieder doet mee op eigen risico. Heb je Interesse bel dan Gerard (0655784724) voor verdere informatie en afstemming.

(Terug naar boven)


Wielrennen: Dropping Jeugdfietsen
   (29-09-2018)

Op 23 september is de oudere jeugd van onze club op de fiets naar Haarlem gefietst om daar vervolgens met de jongere jeugd samen naar huis te fietsen. Dit alles ter ere van de afsluiting van het zomerseizoen.
De eerste groep vertrok al om 7:30 vanaf het clubhuis in Ter Aar, vanwaar koers werd gezet naar de ijsbaan van Haarlem. Aangekomen bij de ijsbaan wachtten we op nog een groep kinderen, die mee terug zouden fietsen. Vanaf nu fietsten we met groep van meer dan 30 mensen, dus werd besloten door Leon dat we ons zouden opdelen in twee groepen. De ene groep ongeveer 200 meter voor de andere fietsend. We fietsten vanaf de ijsbaan richting Bloemendaal om het Kopje van Bloemendaal op te fietsen. Om vervolgens langs het strand te fietsen. Het begon rond dit tijdstip ook te regenen, maar weer of geen weer er werd doorgereden. Door de duinen kreeg groep 2 een lekke band en er werd een korte eetstop ingelast. We reden weg van het strand en gingen richting de Ringvaart van de Haarlemmermeer voor het laatste stuk van onze rit. Het regende ondertussen al flink door, maar er werd niet geklaagd en stug doorgereden. Eenmaal aangekomen bij het clubhuis was iedereen flink natgeregend, maar er stonden lieve ouders klaar met lekkere hamburgers en knakworstjes om ons weer op te warmen. In totaal werd er door de groepen 55 of 95 kilometer gefietst.

(Terug naar boven)

Evenementen

Sponsoren

 

Ogenblik a.u.b. ...