Nieuws

Leden: Gezinsfietstocht tweede pinksterdag succesvol
   (17-06-2019)

Zelfs het weer was beter dan voorspeld op tweede Pinkersterdag, al werd er wel geklaagd over de tegenwind op het eerste deel naar Ouderkerk aan de Amstel. De koffiestop was bij een poffertjessalon waar het voor de stempelpost ook goed toeven was.

De terugweg ging met een flinke duw in de rug langs het riviertje de Waver en via de Amstelhoek terug naar het clubgebouw.

Er hebben in totaal 78 sportievelingen aan de tocht deelgenomen. Een peloton deelnemers die de tocht combineerden met een 40 jarig huwelijksfeest waren de hekkensluiters.

De reacties bij de finish waren positief en er wordt al weer nagedacht over een mooie route voor volgend jaar.

(Terug naar boven)


Overig: Ter Aar Triatlon
   (08-06-2019)

Ter Aar Triatlon 2019.

Op 19 Mei is voor de 31ste keer de Triatlon van Ter Aar gehouden. Het leek er even vorig jaar op na de 30ste versie dat het de laatste versie zou worden van dit evenement, maar gelukkig hebben een aantal jongere sportliefhebbers toch de organisatie op hun schouders genomen en dit evenement weten te behouden. Zonder vrijwilliger is zo een evenement nooit te organiseren en dat is vaak ook een van de grote uitdagingen waar de organisatie steeds voor staat. De oproep bij de jaarvergadering om vrijwilligers  voor dit evenement werd dan ook niet aan doveman oren gericht.

Zo hielpen toch ook een aantal STG Ter Aar leden dit evenement in stand te houden. Dus Wim, Anneke, Marja, Sandra, Pieter en misschien nog wel een paar meer, bedankt namens de ruim 200 deelnemers dat jullie geholpen hebben. Overigens werden ook een paar STG Ter Aar als deelnemers gespot in de wedstrijd. Zo deed John van der Vlugt  weer eens mee bij de 1/8ste  Triatlon en werd daar 13de bij de ruim 100 deelnemers. Laurens Akerboom had al een aantal keren eerder meegedaan met de 1/4de triatlon. Laurens die geen zwemmer is wist aardig in het midden te eindigen namelijk as 50ste bij idem ruim 100 deelnemers. Op naar de 32 versie van dit evenement.

(Terug naar boven)


Overig: BBQ 2019
   (17-05-2019)

 

(Terug naar boven)


Jeugdschaatsen: District kampioenschappen in Haarlem
   (01-04-2019)

 Het laatste weekend van maart werden de district kampioenschappen verreden in Haarlem.
100 kinderen van de clubs Nut en Vermaak (Leimuiden), Nino (Nieuwkoop), De Blauwe Beugel (Rijsenhout) en STG Ter Aar (Ter Aar) streden om de hoogste titels.
De kinderen tot en met 12 jaar afhankelijk van de leeftijd verreden 1 tot 3 ronden.
Dit alles in twee tot drie omlopen zodat de sterkste kinderen in de finale aan de start staan.
Er werd hard gestreden om de eerste plaatsen. Bij de pupillen F nog van wijdbeens, wankelend en de bocht nog niet goed door kunnen stappen.
Tot bij de Jun C1 een snelle finale, van begin af aan vlogen de ijsspetters om je oren.
Hier zie je de techniek toenemen bij de kinderen wat gepaard gaat met hoge snelheden. De begeleiders hadden soms hun handen vol om deze kinderen nog bij te houden.
STG Ter Aar hield zich heel mooi staande in het sterke deelnemersveld en nam de meeste medailles mee terug naar Ter Aar.
De jeugd is ook een gezellige groep kinderen welke elle week schaatsen in Leiden/Haarlem.

Hieronder de uitslag:

Pup F meisjes 2 Roos Onderwaater, 3 Merel Ouweneel en Vienè van Oostwaard
Pup E jongens 2 Guus van der Hoorn
Pup D Jongens 1 Tijn van Harten, 2 Sven de Jong
Pup D meisjes 2 Laura Jansen
Pup C Meisjes 1 Maud Kempenaar, 2 Emilie Fransen
Pup B Jongens 1 Mik van Harten, 3 Koen Bocxe
Pup B Meisjes 2 Mette van Leeuwen
Pup A Jongens 2 Sil Lek
Pup A Meisjes 1 Anouk Könst, 2 Julia Groeneveld
Jun C1 Jongens 3 Stein Bocxe
Jun C1 Meisjes 2 Emma Hartveld

(Terug naar boven)


Bestuur: Laatste veldtraining Gerard van den Helder voor Seizoen 2018-2019
   (31-03-2019)

Laatste veldtraining Gerard seizoen 2018-2019

Op Dinsdag 26 Maart, vermoedelijk ook een record, werd door Gerard van den Helder de laatste veldtraining voor het seizoen 2018-1019 gegeven. Door de reeds in gang gezette veranderingen op het trainingsveld was er geen verlichting, dus leek deze training te eindigen in een extra lange koffieronde in de kantine van de Landijsbaan.

Gelukkig had Hein Jan Boxe een bespreking in de kantine en die wist toegang te krijgen tot de verlichting schakelaar van het parkeerveld. De veldtraining kon dus na enige vertraging alsnog doorgang vinden. Moet erbij gezegd worden dat een aantal deelnemers de extra lange koffieronde ook erg verleidelijk vonden en die bleven dus met het koffieteam en ook oud veldtrainer Kees van den Hoorn en nog enkele tijdelijk uit de running zijnde deelnemers lekker in de kantine zitten. Na een wat korte maar toch nog stevige training met een estafette werd vervolgens het trainingsseizoen voor de Dinsdag avond in de kantine afgesloten, met een bakje koffie/thee en vervolgens voor de liefhebbers ook nog een glaasje fris, Bier of wijntje.

Gerard werd ook nu weer door zijn volgers (ca. 30 personen aanwezig) nog van een bloemetje (voor Marga!) en wat snoeperijen voorzien. Ook Kees Verkerk kreeg als “veldverzorger”  ook een bloemetje. Was tenslotte weer prima te doen dit jaar. Niet getreurd over ruim 6 weken kan men de draad bij Gerard gewoon weer oppakken, want begin Mei gaat het Seizoen 2019-2020 weer van start. Dan hebben we weer een goed uitgevlakt veld, andere indeling wat nieuwe toestellen om mee te trainen, dus kom volgend seizoen  weer trainen bij Gerard of op een van de andere avonden!

(Terug naar boven)

Evenementen

Sponsoren

 

Ogenblik a.u.b. ...