Nieuws

Wielrennen: Jeugdwielrentraining op vrijdagavond
   (22-05-2018)

Voor de fanatieke fietsers onder ons in de leeftijdscategorie Jun C en ouder geven wij jullie de gelegenheid om deel te nemen aan een extra fietstraining in de week.
Deze trainingen vinden plaats op de vrijdagavonden en zijn meer gericht op snelheid, sprint en interval.
We verzamelen voor deze trainingen op carpoolplaats bij de kruising Oostkanaalweg en Nieuwkoopseweg.
We starten om 19:00u en de duur van de trainingen zijn tussen de 1 en 1,5 uur.
Voor de trainingen gebruiken we het rondje Nieuwkoopseweg-Treinweg-Kortsteekterweg-Oostkanaalweg.
Dus heb je zin en wil je meer uit het fietsen halen dan zien we je voor de eerste keer op vrijdag 25 mei om 19:00u op de carpoolplaats.

Helm en racefiets verplicht

Hieronder een plattegrond van de verzamelplek.

(Terug naar boven)


Schaatskamp: Jeugdweekend 2018
   (13-05-2018)

Afgelopen weekend was het weer zover. Voor het vierde achtereenvolgende jaar werd er op 2 dagen allerlei activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden van STG Ter Aar. In totaal namen 30 jeugdleden deel aan dit zomerkamp. Alle afgelopen jaren hebben we klagen gehad over het weer, maar dit jaar was het helemaal zonovergoten met en heerlijke temperatuur. Dat kwam goed uit want we gingen op Safari. Bij aanvang kregen de kinderen een jungle-paspoort en de meeste spelletjes stonden in het teken van Safari. ’s Avonds werden de tenten opgezet maar daar werd natuurlijk pas gebruik van gemaakt na het avondspel en het kampvuur. De volgende ochtend zijn we nog naar de gymzaal van Aeresteyn gefietst om daar diverse spellen te doen en toen we terugkwamen waren alle tenten goed opgedroogd en konden de spullen ingepakt worden. We kunnen weer terugkijken op twee heel geslaagde dagen. Laat het nieuwe schaatsseizoen maar komen! Voor een impressie van dit kamp zie de foto’s.

(Terug naar boven)


Bestuur: Seizoen 2018-2019 start met BBQ
   (13-05-2018)

Zaterdag 18 mei is met de inmiddels bekende jaarlijkse BBQ, de feestelijke aftrap gegeven van het seizoen 2018 - 2019.

Door jong tot oud werd er genoten van een hapje en een drankje. Het weer kon niet beter en zo kon het gebeuren dat alle leden nog een keer de teugels lieten vieren voordat de trainingen van het nieuwe schaatsseizoen in de komende week van start gaan. 

Onbetwist hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de eerste exemplaren van het door Frans Bocxe en Ad Röhling samengestelde boek Door vrienschap verbonden, 125 jaar Ter Aarse Ijsclub (1893 - 2018). Het boek geeft een blik op wat voor én achter de schermen in de afgelopen 125 jaar in Ter Aar aan schaatsactiviteiten is gepasseerd. Frans en Ad hebben er met enorme energie en toewijding voor gezorgd dat het een prachtig en zeer compleet boek is geworden (het boek is te koop bij Jan van der Hoorn schaatssport).

De komende week gaan de STG trainingen echt van start, op naar de komende 125 jaar!

Foto's van deze gezellige avond staan HIER

(Terug naar boven)


Overig: Gezinsfietstocht 2e Pinksterdag
   (11-05-2018)

Op 21 mei aanstaande (tweede pinksterdag) organiseert de Ter Aarse IJsclub/ STG Ter Aar haar jaarlijkse gezinsfietstocht.

De tocht op tweede Pinksterdag is ca. 45 km en voert door het mooie Groene Hart. Er kan tussen 9:30 en 12:00 gestart worden bij het clubgebouw van te Ter Aarse IJsclub aan de Oostkanaalweg 3, 2461 EN  Ter Aar.

Kosten voor deelname bedragen €4.50,= (inclusief overtocht met pontje bij Roelofarendsveen). Bij de stempelpost wordt er koffie en een koek aangeboden, na afloop ontvang je een mooie herinneringsmedaille en een lekkere kop koffie in het clubgebouw. Deelname aan deze tocht is voor eigen risico.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Chris Brozius  06-19429365 of Martin Vervaart  06-15522232 of via e-mail op

(Terug naar boven)


Bestuur: Vera van der Hoorn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
   (02-05-2018)

Lintjesregen 2018 in Nieuwkoop

In Nieuwkoop zijn zeven inwoners donderdag (26-04-2018) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Frans Buijserd reikte de versierselen, onder andere, uit aan: Vera van der Hoorn uit Ter Aar

Vera werd onderscheiden voor haar inzet als vrijwilliger bij: 

  • Water Padvinderij Ter Aar.
  •  Schaatstrainingsgroep Ter Aar.
  •  Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.
  • De Vriendendienst Zuid Holland Noord, onderdeel GGZ Rivierduinen en ActiVite en bij de Heilige Petrus en Pauluskerk te Aarlanderveen.

Het bestuur van de Ter Aarse IJsclub en STG Ter Aar feliciteert Vera met deze prachtige welverdiende benoeming.

 

(Terug naar boven)


Wielrennen: Jeugdfietsen 2018
   (25-04-2018)

Beste jeugdvrienden,

Ook dit zomerseizoen wordt er weer gefietst door de jeugd (9 t/m 15 jaar) op zondagmorgen. En uiteraard ben je van harte welkom om mee te fietsen! Gezelligheid en veiligheid staan bij ons voorop.
De kantine van de ijsclub (Oostkanaalweg 3, bij de landijsbaan) is op zondag vanaf 8.30u geopend. Dan verzamelen we en drinken we thee of limonade.

Om 9.00u wordt de fiets opgezocht en vertrekken we om een rondje te fietsen, dat ongeveer 2 uur duurt. Dan zijn we weer terug in Ter Aar. Onderweg stoppen we af en toe om iets te eten en te drinken. En uiteraard proberen we je de techniek van het fietsen uit te leggen. Het motto is 'samen uit, samen thuis'. Als de opkomst groot is, dan worden de groep gesplitst. Enerzijds doen we dat voor de veiligheid en anderzijds om de betere en de nog betere fietsers met elkaar te laten fietsen. Als het heel slecht weer is, dan gaat het ook door. In dat geval besteden we aandacht aan het onderhoud van je fiets. Kom dus altijd op (of met) de fiets!

 Wat moet je er voor doen:

  • STG-lid zijn;
  • Een racefiets (je) én een helm hebben;
  • Vooral gezellig zijn;

En als je vader of moeder ook mee wil, dan neem je die gewoon mee.

 Zoals geschreven: we fietsen iedere week op zondag. Daarnaast zijn er sowieso een paar data, die je nu al in de agenda kunt zetten. Op die dagen doen we het net even anders:

  • Op 21 mei (2e Pinksterdag) fietsen we met elkaar de fietstocht van de Ter Aarse IJsclub;
  • Op 24 juni fietsen we met elkaar de Rabo Sponsortocht om geld in te zamelen voor de vereniging;
  • Op 23 september staat de dropping en de afsluiting van het fietsen gepland. Dan laten we ons wegbrengen naar een startpunt, vanwaar we vóór de wind terug fietsen naar Ter Aar. In de kantine sluiten we dan af met een pannenkoekenfeestje.

 Dus: als je zin hebt, dan zien we je zondag

(Terug naar boven)


Inline-skaten: Clinic inline skaten vrijdag 20 april in Kudelstaart
   (18-04-2018)

Op vrijdag 20 april zullen de nationaal en regionaal bekende schaatstoppers (grote kans dat Esmee Visser, Annouk van der Weijden en Melissa Wijfje ook aanwezig zijn), samen met de betrokken clubtrainers en begeleiders weer een skeelerclinic geven op de skeelerbaan in Kudelstaart.

Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom om onder deskundige leiding de beginselen van het skeeleren te leren en/of zijn of haar techniek te verbeteren. Bovendien hebben de organiserende ijsclubs: IJsclub Ter Aar, ijsclub Nut & Vermaak uit Leimuiden en VZOD uit Kudelstaart een leuk programma samengesteld, waarbij iedereen veel aandacht krijgt. Voor degenen die (nog) niet over skeelers beschikken is door de KNSB skeelers, bescherming en helmen (voor iedereen verplicht) beschikbaar gesteld.

(Terug naar boven)


Bestuur: Jaarvergadering 14 April 2018
   (15-04-2018)

Tijdens de jaarvergadering zijn weer vele in het zonnetje gezet.

Ere leden, leden van verdiensten en vele vrijwilligers.

Voor een kort fotoimpressie zie het fotoalbum Klik Hier

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Marathon: Marathon IJsbaan Haarlem seizoen 2017-2018.
   (30-03-2018)

Marathon Haarlem 2017-18

IJsbaan Haarlem.

Bij de dames kwamen geen STG Ter Aar leden in de einduitslag voor, maar ze deden wel degelijk mee bij de andere groepen. Mogelijk dat Demi Vonk het toch kleine groepje dames Marathon rijdsters komend seizoen komt versterken, want nieuwe deelnemers zijn meer dan welkom bij de dames.

Senioren C1 daar reden mee Roy van Es 22ste 11 punten,   Tom Wijfje 18de 24punten en  Hidde Schelling 15de  met 26 punten.

Kim Zuiver  kwam bij de C2 een aantal keren aan de start en behaalde totaal  de 10de plaats met  44 punten.
Bij de M1 deed alleen Laurens Akerboom namens STG mee. Door vakantie en zieke een wat minder seizoen, maar toch nog een 11de plaats met 24punten.

Bij de M2  Jeroen van der Hoorn 25ste met 7 punten, Ben van Haastrecht 24ste  met 9 punten , Jos de Koning 6de met 76 punten  en John van der Vlugt 2de met 117.4 punten. Jeroen is dan wel niet de snelste maar wel de onverbiddelijkste doorzetter en had er ook geen moeite mee wat storend  op kop te rijden als Jos of John er vandoor probeerden te gaan. Jos nam dit seizoen vaak initiatieven om weg te komen, maar helaas  een paar keer geen punten, door val en ziekte.  John rijdt ivm het late tijdstip niet de hele late Marathons, wist toch 3x solo aan het peloton te ontsnappen te dubbelen  en een keer met een groepje.

Bij Master 3 Sander Jansen 35ste met 5punten, Andre de Bruin 32ste met 6punten Martin Zuiver 10de met 50.1punten en Johan Schut 7de met 75punten. Johan Schut is wel de gangmaker van de M3 en vaak tijdens de wedstrijd prominent aanwezig aan kop, helaas heeft dat niet altijd het gewenste punten resultaat, want de  eindsprint is niet Johans sterkste punt.  Martin Zuiver liet weer zien als het lijf fit hij prima kan presteren in de M3 en haalde ook een keer de ritzege.

Bij de M4 Jan Oosterhof reed de marathon weer eens uit, Job van Vliet die altijd lekker meedoet, Rein Kempen 15de met 28 punten, Martin Vervaart 12de met 38punten en de verrassing van het seizoen Plonie de Koning 3de met maar liefst 124punten. Plonie kon zich prima met de top meten, voerde regelmatig het peloton aan en stond met nog een Marathon te gaan zelfs 2de.

Bij het kampioenschap van Haarlem werd door Roy, Tom, Johan, Jos en John  deelgenomen. Helaas geen STG winnaar. John wist nog het verst te komen (45 ronden), maar ging ook pas echt van de baan af toen de kopgroep John definitief voorbij waren gegaan.

Na de Marathon Kampioenschap van Haarlem werden de prijzen/bekers  uitgereikt en die waren er meer dan genoeg zelf als men zesde of zevende was geworden.

(Terug naar boven)


Overig: Veldtraining seizoen 2017-18 Gerard van den Helder.
   (30-03-2018)

Veldtraining Dinsdag avond.

Op 20 Maart was het dan toch zover, de laatste training van het seizoen 2017-2018 op de Dinsdag avond verzorgd door Gerard van den Helder. Is een prima bezochte veldtraining die bijna het seizoen rond gaat. Gestart begin Mei en beëindigd  eind Maart. Gerard heeft in de regel 20..30 deelnemers en in de zomer regelmatig bijna richting de 40. Het veld en de sintelbaan wordt dan ook prima verzorgd door Kees Verkerk. Is maar een enkele training uitgevallen ivm slechte weersomstandigheden. Gerard en Kees ontvingen van de deelnemers bij de laatste training een mooi boeket. Gerard werd later die week ook nog als vrijwilliger gehuldigd door de gemeente Nieuwkoop. Voor de volgelingen van Gerard, niet getreurd oven een paar weken in Mei gaat Gerard gewoon weer verder met de veldtraining.

Boeket voor Gerard

 

En boeket voor Kees

 

 

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Evenementen

Sponsoren

 

Ogenblik a.u.b. ...