Nieuws

Wedstrijden - Langebaan: Marathon Haarlem seizoen 2018-2019
   (17-03-2019)

Marathon competitie Haarlem.

Met Marathon van Haarlem werd het Marathon seizoen 2018-2019 afgesloten. Overigens wist Hidde Schelling hier als 11de te eindigen op zich een mooie prestatie.
Bij de C1 werd Roy van Es 17de met veertien punten. Gelegenheidsrijder Tom Wijfje eindigde als 15de met 30punten. Hidde Schelling werd 7de met 83.1 punten en wist ook een keer met ronde voorsprong op het peloton een wedstrijd te winnen.
Bij de C2 geen STG Ter Aar deelnemers, was ook maar een klein groepje op zich geen goede ontwikkeling.
Bij de Dames was er aan de start van het seizoen maar een Dame die onder applaus haar rondjes reed maar dat is ook maar bij een wedstrijd gebleven. Is vervolgens met de C2 gecombineerd. De terugloop was ook hier al jaren aan de gang. Laten we hopen dat de deelnemende schaatsclubs toch weer een aantal jonge dames weet te motiveren om aan de Marathon deel te nemen.
Bij de M1 wederom weer deelname door Laurens Akerboom. Had een wat minder seizoen, maar  wist met 65 punten toch nog als 7de te eindigen. Was ook niet eenvoudig gemaakt, omdat door de extra tijd die beschikbaar kwam mochten ze in deze categorie maar liefst 60 ronden rijden.

Bij de M2 wist nieuwkomer Johan Schut toch nog een keer een premie te pakken. Johan wilde zijn geluk eens beproeven bij de M2. Johan die geen sprinter is weet nu dat ze bij de M2 nog wat harder sprinten dan bij de M3. Gewoon weer lekker bij de M3 gaan rijden en lekker  aan het peloton sleuren Johan want dat ging je prima af. Jeroen van der Hoorn wist eveneens geen punten te behalen, maar reed wel alle wedstrijden mee wat ook al een prestatie op zich is. Als de gelegenheid zich voordeed wilde Jeroen ook wel wat kopwerk voor het peloton doen als Jos of John weg probeerden te komen. Jos de Koning had een redelijk goede start maar door een zware griep en valpartijen door gaten in het ijs kwam daar gedurende het seizoen de klad in. Jos werd met 37 punten 12de. John van der Vlugt werd met 92.3 punten vierde. John doet de late wedstrijd niet mee en moest ook een keer op wintersport en miste dus een 4-tal wedstrijden. Miste mede gangmaker Wim van der Slot die naar de M1 was overgestapt. Vond echter gedurende het seizoen vorderde Edwin de Vries als mede gangmaker. Wist er drie te winnen waarbij het Peloton twee keer op een rondje werd gezet. Voor de statistiek John wist met 15,4 punten per wedstrijd het hoogste gemiddelde in de M2 te scoren.
Bij de M3 deed dit jaar Plonie de Koning mee omdat ze vorig jaar als derde in de M4 was geëindigd. Het ging Plonie minder goed af in de M3, maar naarmate het seizoen vorderde wist Plonie toch weer punten te pakken en werd 26ste met 7 punten. Smaakmaker in de M3 was Martin Zuiver, die overigens de M3 een paar jaar gelden ook als eens had gewonnen. Bij de voorlaatste wedstrijd had Martin de leiding in het klassement overgenomen. Nummer twee van het klassement had bij de laatste wedstrijd wat “stromannen” geregeld maar Martin wist dit goed te pareren en met een lange eindsprint de laatste wedstrijd te winnen en daarmede het klassement bij de M3.
Bij de M4 wist Job van Vliet geen punten te pakken maar deed wel vaak mee, op zich ook een mooie prestatie. Jan Oosterhof wist precies 1 punt te halen en werd daarmee 37ste. Rein Kempen, een oude M4 winnaar, wist goed mee te doen en werd verdienstelijk 8ste met 66 punten. Andre de Bruin wat meer gespecialiseerd in de laatste ronde wist twee keer te winnen en werd met maar liefst 104.2punten 3de.

(Terug naar boven)


Overig: Sportverkiezing gemeente Nieuwkoop 2018
   (16-03-2019)

Op vrijdag 15 Maart waren weer de jaarlijkse sportverkiezingen van de gemeente Nieuwkoop 2018.
Dit keer was de voetbalvereniging Altior de gastheer en om 20.00uur was de nieuwe kantine van deze club helemaal gevuld met sportliefhebbers.
Een vakkundige jury met daarin o.a. onze eigen RIck v/d Hoorn heeft weer flink wat uurtjes moeten overleggen om uit de genomineerden de winnaars te kiezen.

Natuurlijk had onze club weer een aantal genomineerden bij de diverse categorieën.
Voor al haar werk achter de schermen, vooral voor het jeugdschaatsen in Leiden en het skeeleren in Kudelstaart, was Sandra Könst één van de vrijwilligers die in het zonnetje gezet werden.
Sandra verzet heel veel werk achter de schermen want behalve het bovengenoemde zit zij ook in het bestuur van de STG.
De bloemen en aandacht die zij deze avond kreeg was dus volkomen verdient.

Bij de categorie sporttalenten stonden in totaal 11 jongens en meisjes op het podium, daarbij namens de STG Jelle Koeleman, Daan Kool, Tom Wijfje en Jurgen v/d Hoorn.
Uiteindelijk ging de prijs wel naar een schaatsster maar niet van onze club, het was Joni Tersteeg die verkozen werd tot sporttalent 2018. Zij doet aan shorttrack en heeft een succesvol jaar achter de rug.

Bij de sportcategorie sportvrouw stonden natuurlijk Annouk de RIjk - v/d Weijden en Melissa Wijfje op het podium.
Annouk werd voor de zesde keer gekozen tot sportvrouw van het jaar.
Zij heeft een super laatste schaatsjaar gehad, zo werd ze nederlands kampioen allround en Mass start, ze haalde een 4e plaats op de 5000m op de olympische spelen en haar laatste wedstrijd was het wereldkampioenschap allround in het Olympisch stadion in Amsterdam waar ze achter Nana Takagi en Ireen Wüst fraai 3e werd.
Veel mooier kon ze haar carrière niet afsluiten. Het is dus echt de laatste keer dat Annouk spotvrouw van het jaar is geworden.

Bij de categorie sportman was Wessel Ubink genomineerd, hij kon vanwege zijn studie in Groningen niet aanwezig zijn in Langeraar.
Sportman van het jaar werd handbiker Jetze Plat.

Foto's van deze avond zijn HIER te vinden.

(Terug naar boven)


Jeugdschaatsen: Clubkampioenschappen pupillen Leiden 2019
   (15-03-2019)

De pupillen van de STG Ter Aar hebben zaterdag 9 maart het schaatsseizoen afgesloten met de clubkampioenschappen in Leiden. Met 99 deelnemertjes was het op het ijs en langs de baan weer een geweldig feest voor de rijders en hun schare trouwe volgers. In totaal tien categorieën werd er over twee manches om de ereplaatsen gestreden. En waar het er in de voorafgaande 20 schaatslessen nog zo spelenderwijs aan toe ging maakte de soms felle strijd en altijd verbeten gezichtjes wel duidelijk dat er vandaag uit een ander vaatje getapt ging worden, vandaag was het racedag en het ging om de titel clubkampioen van de STG Ter Aar. Nadat iedereen twee keer gestart en gefinisht was en de kruitdampen van zowel grote- als kleine finale waren opgetrokken kon de balans worden opgemaakt en waren er 10 nieuwe kampioenen. Lilou Bavinck (meisjes B), Thijmen de Jong (jongens B), Tessa Karens (meisjes C), Corné van Oostwaard (jongens C), Naomi van der Hoorn (meisjes D), Ben van Lith (jongens D), Bente de Bruin (meisjes E), Gijs Ouweneel (jongens E)  Roos Onderwater (meisjes F), Jesse Rademaker (jongens F), Sarah van Lammeren (meisjes G) en de Matthijs Valentijn (jongens G) mogen zich het hele komende jaar de enige echte clubkampioen van de STG Ter Aar noemen. 

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: NK Master 2019
   (12-03-2019)

De NK Langebaan schaatsen voor Master in Alkmaar werd dit jaar onder bijna zomerse omstandigheden verreden. Met temperaturen van boven de 12 Graden Celsius werden mogelijk door de vernieuwde ijsvloer toch nog prima resultaten behaald. Zelfs een aantal Master baan records werden scherper gesteld. Ook dit jaar was er weer STG Ter Aar inbreng. Naast John van der Vlugt uitkomende voor de Heren 60-64 jaar was ook Wil Schildwacht weer van de partij namens de KNSB om de wedstrijden volgens de reglementen eerlijk te laten verlopen.

John van der Vlugt die al meer dan 10 jaar succesvol deelneemt had dit jaar al eerder een aantal goede tijden neergezet met name op de 3km en de 5km. De voorbereidingen op het NK van John waren toch wat minder goed gepland. Deelname aan de Kees Jongert bokaal, de Zondag morgen en Maandag avond trainingen met de Marathon deelname met 1.1/2 ronde voorsprong op het peloton (en winst) en natuurlijk de Gerard Dinsdag avond training werden allemaal met volle inzet afgewerkt. Gevolg was wel dat John niet echt met een goed uitgerust lijf aan de start verscheen.

Op de 500m werd door John toch nog verrassend het podium gehaald en de Bronzen plak met een Fries suikerbroodje. Daarna kwam de 3km en die werd met ruim verschil gewonnen dus de eerste Gouden plak met een bosje bloemen en ruim aan de leiding na twee afstanden. De tweede dag moest John op de 1500m nog even flink aanzetten voor  wederom Goud en een bloemetje. De 5km John zijn specialiteit werd wederom gewonnen waarbij John niet eens meer voluit hoefde te gaan. En natuurlijk nog de gouden plak voor het Allround klassement en weer een bloemetje.

Alweer voor de vierde keer Nederlands kampioen Allround.

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Marathon: NK Jeugdmarathon 2019.
   (18-02-2019)

Op zaterdag 16 februari mochten er 7 rijders van de STG Ter Aar meedoen met het NK marathon in Dronten.

Jonas de Jong begon de eerste omloop erg sterk en finishte als eerste hierbij plaatste Jonas zich voor de finale welke later op de dag verreden werd.
Anouk Könst mocht daarna starten bij de meisjes pupillen A. Het tempo lag direct bij de start al hoog. Anouk plaatste zich niet voor de finale maar is een mooie ervaring rijker.
Demi Könst en Mijntje de Jong vertegenwoordigde de Junioren C. Mijntje eindigde in het peloton, Demi was eerder gedoubleerd en moest de rit verlaten.
Bij de jongens Junioren C mocht Jelle Koeleman zijn club vertegenwoordigen. Dit deed Jelle oppermachtig om na 5 ronden weg te rijden uit het peloton. Na 18 ronden superieur op kop te hebben gereden werd Jelle ingelopen door het peloton. Uiteindelijk finishte Jelle in het peloton na een zeer moedige strijd.
Jonas de Jong was daarna weer aan de beurt om zijn talent te laten zien. Na een demarrage uit het peloton reed Jonas samen met de uiteindelijke winnaar naar een superieure 2e plaats.
Wabe de Rooij liet dit ook zien bij de Junioren B. Met een ronde voorsprong op het peloton streefden 7 man af op de finish. Wabe wist hier net zoals Jonas de tweede plaats te veroveren. Tot slot kwam Melissa Wijfje aan de start bij de dames. Nadat de 80 ronden waren volbracht trok Melissa de sprint aan voor haar teamgenoot van Palet. Melissa eindigde uiteindelijk in het peloton.

Kortom een super mooie dag voor alle rijders en met twee x ere metaal keerde  iedereen weer huiswaarts.

(Terug naar boven)


Bestuur: Kees Jongert Bokaal 2019
   (10-02-2019)

Op zaterdag 9 februari werd de jaarlijkse interclubwedstrijd om de  Zilveren Schaats, de Kees Jongert Bokaal, gehouden. Deze prijs hebben we de laatste twee jaar gewonnen en we willen de Zilveren Schaats natuurlijk nog een jaar in de prijzenkast zetten. Hoewel er een paar afzeggingen waren konden we toch een ijzersterk team opstellen en ondanks het slechte weer lag er een prima ijsvloer zodat er veel persoonlijke records gereden werden.
Het team bestond uit Julia Groeneveld, Demi Könst, Milou van Leeuwen, Madelief de Jong, Kim Zuiver, Jonas de Jong, Stein Bocxe, Jelle Koeleman, Jurgen v/d Hoorn, Wessel Ubink, Jelle Schut, John v/d Vlugt en Erik Valentijn.

We begonnen al met 12 punten omdat we vorig jaar de ploegentijdrit gewonnen hadden wat voor dit jaar meetelde voor het klassement.
Julia stond voor ons als eerste aan de start en reed een ongelukkige 500m door een moeilijk wissel waarop ze 4e werd maar ze herstelde zich op de 1000m met een PR en een nog een 4e plaats.
Jonas reed als pupil B mee bij de jun C, hij werd 2e op de 500m en reed een mooi PR op de 1000m waarop hij  ook 2e werd. Een topprestatie dus.
Demi deed het ook heel goed en reed twee maal een PR, zij werd op de 500m 3e en op de 1000m finishte zij als 2e.
Ook Stein toonde zijn vorm en reed ook twee persoonlijke records, in een sterk veld werd Stein 6e op de 500m en ook 6e op de 1000m.
Milou volgde het goede voorbeeld van de anderen, dus ook twee PR’s voor haar, ze haalde op de 500m de 4e plaats en op de 1500m werd ze fraai 3e.
Jelle Koeleman moest het als jun C starten in de catagorie Jun B en hij deed dit met verve. Hij schoorde op de 500m een 4e plaats en op de 1500m werd hij keurig 2e.

Inmiddels was het spannend in het tussenklassement. Met 3 andere clubs stonden we vlak bij elkaar aan de top van de ranglijst maar we hadden nog wat puntenpakkers in de kleedkamer zitten.

Madelief was de eerste die tweemaal de volle winst pakte en Jurgen volgde het goede voorbeeld door ook twee keer 12 punten te pakken. Kim was in topvorm en deed hetzelfde maar zij reed ook nog eens twee persoonlijke records. Ook Wessel liet zien hoe goed hij is en won ook beide afstanden.
Dankzij deze tussensprint pakten we de eerste plaats in het klassement.
Jelle Schut reed een prima 1000m en werd daarop 5e, de 500m was iets minder maar toch nog goed voor de 7e plaats.
John deed als master mee bij de senioren en hij werd keurig 6e op de 1500m wat niet zijn favoriete afstand is. Daarna reed John een hele vlakke 500m en hij pakte daarop de 3e plaats.
Toen kwam nog onze master Erik op het ijs en hij liet alle andere masters achter zich en pakte dus de volle buit.

Als toetje werd er nog een ploegentijdrit gereden waarvan de punten dus meetellen voor volgend jaar. Jurgen, Wessel en Jelle Koeleman reden als een echt team en zij moesten alleen Nut & Vermaak voor zich laten.

Met gepaste trots werden de medailles en de beker in ontvangst genomen en de Ter Aarse IJsclub kan zich weer een jaartje de beste ijsclub van de Haarlemse ijsbaan noemen.

Foto’s van deze avond zijn HIER te vinden.

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: Nederlands Pupillen Toernooi 2019 met Emilie en Jonas
   (22-01-2019)

Twee STG’ers mochten dit jaar meedoen aan het Nederlands pupillen toernooi

Zaterdag 19 januari organiseerde STV Eemsmond voor de 25e keer het Nederlands pupillen toernooi op de schaatsbaan in Groningen en twee STG’ers waren hiervoor uitgenodigd. Emilie Fransen mocht meedoen bij de pupillen C en Jonas de Jong bij de pupillen B. Voor Jonas was het al weer de 2e keer dat hij mocht deelnemen en na zijn 4e plaats van vorig jaar was de vraag of dat dit jaar nog hoger kon. Voor Emilie was het allemaal nieuw en dus heel spannend. Coach Leon van Harten was erbij om beide te begeleiden en zorgde ervoor dat alles goed geregeld was. Hij begeleide ook nog twee pupillen, Zhara Möllers en Tim Verdel, van de vereniging Nut en Vermaak uit Leimuiden.

De eerste die voor STG in de baan kwam was Jonas (op de foto met blauw pak) voor zijn 500 meter. Hij reed een heel goede 500 meter en met een tijd van 45.95 eindigde hij als 4e. Daarna reed Jonas nog de 700 meter. Hij reed daarop een geweldige tijd van 1:04.73 waarmee hij 3 seconden van zijn eigen pr reed. Ook dit was de vierde tijd en daarmee kwam Jonas op een geweldige 4e plaats in het eindklassement terecht.

Daarna kwam Emilie in de baan voor haar eerste afstand, de 500 meter. Vooraf hadden we gehoord dat er soms bijzondere tijden gereden werden en dat kwam uit. Emilie haalde 4 seconden van haar beste tijd op de 500 meter af en eindigde met een tijd van 54,50 op de tiende plaats. Dat vroeg om een goed vervolg op de 300 meter maar dat lukte helaas niet want daar viel ze door een misstap bij de start. Ze eindigde met een tijd van 36.09 op de 25e plaats. In het eindklassement betekende dat een 19e plek.

 

oor coach Leon was het een intensieve dag want zijn twee andere pupillen moesten ook gecoached worden en reden ook goede tijden. Zhara Möllers (dames pupillen B) werd in het eindklassement 23 met een tijd van 50.99 (23 en pr) op de 500 meter en 1:12.26 (23 en pr) op de 700 meter. Tim Verdel (heren pupillen A) werd 13e in het eindklassement met een tijd van 46.27 (15) op de 500 meter en 1:33.71 (12) op de 1000 meter.

Alle rijders en de coach gingen moe maar voldaan weer naar huis en alweer uitkijkend naar de volgende wedstrijden dit seizoen.

(Terug naar boven)


Bestuur: Nieuwsflits | 2019 - De kop is eraf!
   (13-01-2019)

Eind december hebben we een succesvolle winterweek gekend. Inmiddels zijn de kruitdampen definitief het land uit en praten we nog na over de vreugdevuren in Scheveningen. Koning Winter lijkt in januari nog niet in ons land te arriveren, maar doorgaans in februari de koudste maand..., dus wie weet. Met deze Nieuwsflits willen we je enerzijds informeren, enthousiasmeren en ook het beste wensen voor 2019!

De winterweek met het schaatsen op 2e kerstdag in Haarlem, het bezoek met bijna 50 leden aan het NK Afstanden in Heerenveen, waar Melissa Wijfje een prachtige 3e plek veroverde op de 1500m (en plaatsing voor het WK Afstanden) en het vrij schaatsen in Leiden en Haarlem was succesvol. Naast de sportieve en recreatieve activiteiten zijn ook de voorbereidingen voor een eventuele winter doorgegaan.

Natuurijs 2019

De voorbereidingen voor de activiteiten bij natuurijs zijn gedaan. De materialen op de landijsbaan zijn in gereedheid gebracht en de baan is onder water gezet. Er is besloten, dat deze winter iets later te doen in verband met de overlast die er vorig jaar was met de ganzen. De ganzen zorgden voor veel drijvend gras in de baan en dat is niet wenselijk. Het draaiboek voor de toertocht is gereed en afgestemd met de gemeente Nieuwkoop en de KNSB. Onze vereniging kent vele vrijwilligers, die hun steen(!) bijdragen aan de activiteiten. Het overzicht van vrijwilligers tijdens natuurijs is geactualiseerd en om alles voldoende bemenst te hebben zijn we zoek naar vrijwilligers tijdens het toeren om de kaartverkoop en medaille-uitgifte te organiseren, een oogje in het zeil te houden bij het stempelen en te assisteren bij het vegen van de route. Als je het leuk vindt om een handje te helpen of iemand kent die graag wil en kan helpen, dan willen we je vragen door te
geven aan: plassentocht@teraarseijsclub.nl en/ of secretaris@teraarseijsclub.nl

Ook hiervoor geldt: vele handen maken licht werk, dus als je slechts een paar uurtjes zou willen helpen, dan kun je dat ook aangeven. Alvast bedankt.

IJs en weder dienende... Wat betekent dat voor het schaatsen op natuurijs? Dat zou kunnen betekenen, dat ervoor wordt gekozen om bij Manege de Vosseburgh in Langeraar de paardenbak wederom in te richten als alternatief ijsbaantje.

Organisatie

Qua organisatie heeft Eline ten Wolde-van der Zwaard aangegeven, dat zij na dit seizoen het penningmeesterschap van de STG neer zal leggen. Inmiddels is in Martin Kempenaar een opvolger voor haar gevonden. Zijn aanstelling zal in de jaarvergadering worden geformaliseerd. Verder zal de vereniging overgaan naar een ander softwaresysteem. Een onderdeel daarbij is de website en de communicatie binnen de vereniging, maar ook naar buiten. Zo wordt o.a. de website
opnieuw vormgegeven. Hierbij worden we geholpen door Paul Jansen. M.i.v. april zal alles opnieuw zijn ingericht. Daarna moet het worden bijgehouden. Er wordt veel georganiseerd binnen de vereniging en het is belangrijk, dat daar juist over wordt gepubliceerd. We zijn op zoek naar enkele vrijwilligers, die met name de communicatie/ PR naar b.v. Facebook, Witte Weekblad/ Omroeper, AD Groene Hart, maar ook de nieuwspagina op de website willen bijhouden. Als je geïnteresseerd bent, dan kun je aanmelden bij: voorzittter@stgteraar.nl of voorzitter@teraarseijsclub.nl

 

Trainingsveld

Tijdens de vrijwilligersdag op 10 november jl. zijn de balken en de sprongtafels van het trainingsveld verwijderd. In het voorjaar wordthet veld gedraineerd (resterende gedeelte), opnieuw geëgaliseerd en ingezaaid en voorzien van trainingsattributen, die op voorspraak van de veldtrainers worden geplaatst. Tevens is er naast de grote schuur een zogenaamde wagenschuur geplaatst om materialen in op te slaan, die voor de toertocht nodig zijn. De wagenschuur is met verenigde krachten eind december gebouwd en zal begin 2019 worden afgewerkt. Met de verplaatsing van de materialen van de grote schuur naar de wagenschuur ontstaat ruimte in de grote schuur om de trainingsmaterialen op te slaan. Oftewel: het trainingsveld krijgt een opknapbeurt en zal voor de zomer weer spik en span zijn.

 

Clubkampioenschappen

Op zondag 17 februari worden de clubkampioenschappen van de STG verreden in Heerenveen. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Nieuw dit jaar is dat we voor de Masters ook leeftijdsgroepen zullen maken. Opgeven voor deze wedstrijd is nog steeds mogelijk! Alle STG leden kunnen zich inschrijving via de link: http://inschrijven.schaatsen.nl. Bij problemen kun je contact opnemen met startlijst@stgteraar.nl. Uw inschrijving moet uiterlijk zondag 3 februari 2019 binnen zijn. NB: de prijsuitreiking voor de pupillen en de junioren C zal om 19.00u plaatsvinden.

AVG-beleid (update)

Eind mei ben je geïnformeerd over het beleid van de Ter Aarse IJsclub/ STG Ter Aar op het gebied van privacy-wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lia Verduijn heeft ons geadviseerd,hoe om te gaan met deze wetgeving. Alle bestuursleden hebben inmiddels een geheimhoudingsverklaring getekend. Tijdens de jaarvergadering zal e.e.a. verder worden toegelicht.

Agenda

Tot slot van deze nieuwsbrief staan hierna een aantal belangrijke data en activiteiten, die je alvast in de agenda kunt zetten.
• Zondag 17 februari Clubkampioenschappen in Heerenveen
• Vrijdag 15 maart Sportverkiezing 2018 van de gemeente Nieuwkoop
• Zaterdag 13 april Jaarvergadering
• Vrijdag 19 april Afsluiting voor de jeugd in Zwembad De Wel
Als er zaken worden gemist of er vragen zijn, dan willen we je vragen om dit te melden: info@teraarseijsclub.nl. Alvast bedankt!

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: EK allround
   (13-01-2019)

Hoi, zoals jullie in mijn verhaal over het NK afstanden konden lezen had ik mij dus na de teleurstellende 3000 meter niet geplaatst voor het EK allround, wat doe ik dan alsnog in Collalbo? Ik ben reserve voor het EK, een ondankbare plek, maar in Collalbo is dat helemaal niet erg. Het is een super plek om te trainen en meteen een mooie hoogte stage richting NK allround. Voor het weekend van 26/27 januari.
Het is toch wel raar bij een toernooi aanwezig te zijn waar je wel naar toe traint maar niet hoeft te rijden. Nu ik dit type is het de ochtend voor de start van het Dames allround Toernooi. Straks moet ik naar de baan om te gaan warming-uppen voor de 500, zonder dat ik hoef te starten. Dat is toch wel een raar gevoel.
Ik ben benieuwd naar de uitslagen van de dames en ik ga het in ieder geval gebruiken om van dichtbij zelf ook te leren van het toernooi. 

Wat staat er wel voor mij nu nog op de planning:
- KPN NK allround, Heerenveen (26/27 januari)

- World Cup 5,  Hamar 1500 meter (3 februari)
- WK afstanden Inzell 1500 meter + Mass start ( 10 februari) 

Als ik een goed resultaat rijd op de World Cup in Hamar kan ik mij plaatsen voor de World Cup finale, 9 en 10 maart in Salt Lake. Dus nog vele mooie wedstrijden te gaan.

Groet, Melissa 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Evenementen

Sponsoren

 

Ogenblik a.u.b. ...