Nieuws

Wielrennen: STG Ter Aar Classic 2018
   (11-09-2018)

Op zondag 9 septeber wer de STG Ter Aar Fiets Classic gehouden.
Er werden 2 afstanden gereden, 110km en 160km, mooie routes die door Erik waren gemaakt.
Er waren in totaal 31 deelnemers en prima weer zodat het weer een succesvol evenement was.

Beide groepen vertrokken na een lekker bakkie koffie, thee of fris om 9 uur vanuit het clubhuis.
Na ongeveer 20km gezamelijk gereden te hebben werd de groep gesplitst.

Groep 1 bestond uit 13 ervaren fietsers. met de wind in de rug zat de snelheid er goed in.
Via de bekende route ging het via Breukelen richting Tienhoven, Westbroek richting de Utrechtse heuvelrug. De omgeving werd steeds groener. Via Bosch en Duin kwamen we langs de Pyramide van Austerlitz waar flink geklommen moest worden. Via Doorn ging het naar Amerongen waar de Amerongse berg beklommen moest worden, Dit werd natuurlijk een wedstrijdje die Jurgen met gemak won.
Helaas misten we de afslag naar de Lekdijk zodat we met dank aan Ed via een alternatieve route en 10km extra in Wijk bij Duurstede kwamen waar we op een mooi terras van koffie en een grote appelpunt met slagroom konden genieten.
Toen iedereen weer opgeladen was ging het met de wind schuin tegen verder over de Lekdijk, natuurllijk kregen we daar de enige lekke band van de dag en Martin was de gelukkige.
Met een beetje hulp was de band snel vervangen en reden we verder richting het amsterdam rijnkanaal richting Utrecht. Via Harmelen, Kamerik en Noorden kwam het einde in zicht.
Weer in Ter Aar aangekomen stond er 178km op de teller.

Groep 2 bestond uit 17 STG toppers, dat was al een prachtig begin. Van jong (o.a. Hidde, Jelle, Stein en Thijmen) tot zeer ervaren (Elfstedenwinnaar Lenie en haar vele fietsvrienden) stonden aan de start bij de 115 Km versie van de STG Ter Aar Classic 2018. De toertocht voerde langs het oude tijdritparcours in Breukelen (de ervaren STG rijder weet waar we het over hebben) via de Vecht richting Bilthoven langs de landgoederen Vollenbroek en Oostbroek en via het Fort bij Rijnhauwen (met een oppervlakte van 32 hectare is dit het grootste fort van de Nieuwe Hollands Waterlinie) kwamen we aan bij de koffie met appelgebak bij Amelisweerd. De traktatie kwam precies op tijd voor we begonnen aan de laatste 50 kilometer en via Fort de Vechten (gebouwd tussen 1867 tot 1870) kwamen we via het Amsterdam - Rijnkanaal en de fietsstraat bij kasteel de Haar waar de laatste loodjes echt begonnen.  Na een kleine 4 fietsuurtjes stonden we weer waar we waren begonnen en gaf de kilometerteller een keurig gemiddelde van 29,0 aan. Een mooie tocht met fantastisch fietsweer. 

Foto's van deze dag zijn HIER te vinden.

(Terug naar boven)


Inline-skaten: Diploma Inline skaten voor de STG Ter Aar jeugd
   (31-08-2018)

Vrijdag 31 augustus hebben de jeugdrijdertjes van de STG Ter Aar weer hun uiterste best gedaan om alles wat deze zomer geleerd werd bij de inline skatelessen in de praktijk te brengen tijdens het diploma inline skaten. Zo ver mogelijk rijden op één been, 50 meter slalommen, de remproef en veilig vallen zijn allemaal onderdeel van de training en werden getoetst voor het diploma. Als laatste onderdeel stond het 'rondje op volle snelheid' op het programma. Na afloop kon iedereen direct zijn of haar net verdiende diploma mee naar huis nemen (met dank aan alle vrijwilligers). Klik hier voor de foto's.

(Terug naar boven)


Jeugdschaatsen: Nog een paar plekken vrij voor Jeugdschaatsen zaterdagmiddag in Leiden
   (27-08-2018)

De scholen zijn weer begonnen en over een paar weken stappen we weer op het ijs. Voor het jeugdschaatsen in Leiden zijn er nog plaatsen vrij. Wil jij meedoen? Lees hier meer informatie over de inschrijving en hier meer informatie over het jeugdschaatsen zelf.

(Terug naar boven)


Wedstrijden - Langebaan: Wil jij straks wedstrijden rijden op het ijs? Zo werkt het!
   (27-08-2018)

 

(Terug naar boven)


Overig: Droogtraining van Annouk
   (06-08-2018)

Op een snikhete maandagavond 6 augustus hebben onze jeugdige talenten veldtraining gehad van Annouk
Ondanks de vakantie en het hete weer waren er toch nog negen leden present op de training.
Annouk had een pittige training voorbereid met hoofdzakelijk kracht, coördinatie en sprongoefeningen.
Het was beste een zware training maar iedereen deed goed mee en er zullen er wel een paar spierpijn krijgen.

Volgende week is Erik op vakantie en misschien dat Annouk ook dan weer training geeft.

HIER een paar foto's van deze training.

(Terug naar boven)

Evenementen

Sponsoren

 

Ogenblik a.u.b. ...