Spa Tour

Voor velen onder ons is de Spa Tour een vast onderdeel van het trainingsprogramma in de zomer. Door de gezelligheid en de competitie met elkaar wordt de conditie opgevijzeld in de Belgische Ardennen. Het evenement vindt meestal plaats in het eerste weekend van juli. In 2013 zijn we alweer voor de 33e keer naar Spa geweest.

Op vrijdag vertrekken we naar het bruisende stadje Spa in de Belgische Ardennen, waar we overnachten in appartementen. Aan het einde van de vrijdagmiddag – start 16.00 uur – is er tijd om gezamenlijk een voorbereidende rit te rijden. Daarnaast heeft een ieder gelegenheid zijn of haar bed en kamer in te richten. ’s Avonds zal de organisatie een en ander toelichten over het verdere verloop van het weekend.

Zaterdagochtend vertrekken de fiets(st)ers – verdeeld in groepen van verschillende niveaus – onder begeleiding van volgwagens aan hun route over de toppen en door de dalen van de Ardennen. De route is zo gemaakt, dat na de eerste ronde (ca. 95 km) bij doorkomst in Spa de mogelijkheid bestaat terug te gaan naar de huisjes. Echter, de organisatie hoopt, dat alle deelnemers en deelneemsters de volledige route (ca. 150 km) zullen volbrengen. Als iedereen gearriveerd is en zich heeft opgefrist, zullen we met z’n allen gebruik maken van een diner. De avond is er om onder het genot van een natje en een droogje na te praten over het stoempen en dalen, het zweten en zwoegen én het lossen of erbij blijven.

Op zondagmorgen vertrekken we na het ontbijt op de fiets naar Polleur voor een klimtijdrit. Hieronder staan de uitslagen van de voorgaande jaren.

Voor het Spa weekend moet je een minimum leeftijd van 15 jaar hebben er kunnen maximaal 70 personen deelnemen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Routeboek Spa Tour

Tijdrit Polleur

Ranglijst aller tijden

Uitslag 2014
Uitslag 2013
Uitslag 2012

Uitslag 2011

Uitslag 2010
Uitslag 2009
Uitslag 2008

Spa Tour 2015

Het schaatsseizoen 2014/2015 is nog maar nauwelijks op de helft, en wij zijn alweer volop bezig met een van de leukste zomeractiviteiten van de STG:

Het trainingsweekend in SPA als voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen.

De Spa Tour, het jaarlijks terugkerend evenement waar zware trainingsarbeid op de fiets wordt gecombineerd met de nodige gezelligheid, vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 juni tot en met zondag 21 juni 2015.

Het programma:

Vrijdag 4 juli

Net als andere jaren heten we iedereen op vrijdagmiddag welkom bij SolCress in het bruisende stadje Spa in de Belgische Ardennen. Aan het einde van de middag – +16.00 uur – is er tijd om gezamenlijk een voorbereidende rit te rijden. Daarnaast heeft een ieder gelegenheid zijn of haar bed en kamer in te richten. Het avondeten op vrijdagavond is niet gezamenlijk. Je kunt zelf iets (laten) klaarmaken in je appartement of eten in één van de vele restaurantjes van Spa. ’s Avonds zal de organisatie tijdens het nuttigen van een kopje koffie of thee, het een en ander toelichten over het verdere verloop van het weekend.

Zaterdag 5 juli

Zaterdagochtend vertrekken de fiets(st)ers – verdeeld in groepen van verschillende niveaus én onder begeleiding van volgwagens - aan hun route over de toppen en door de dalen van de Belgische Ardennen. De route is zo gemaakt, dat na de eerste ronde (ca. 95 km) bij doorkomst in Spa de mogelijkheid bestaat terug te gaan naar de huisjes. Echter, de organisatie hoopt, dat alle deelnemers en deelneemsters de volledige route (ca. 160 km) zullen volbrengen. Als iedereen weer bij de appartementen is gearriveerd en zich heeft opgefrist, zullen we met z’n allen gebruik maken van een gezamenlijk diner. De avond is er om onder het genot van een natje en een droogje na te praten over de belevenissen van de afgelopen dag: het stoempen en dalen, het zweten en zwoegen én het lossen of erbij blijven.

Zondag 6 juli

Op zondagochtend rijden we dan nog een tijdrit heuvelopwaarts nabij Polleur. Na het gezamenlijk ontbijt vertrekken we per fiets richting het parcours. Na de tijdrit rijden we weer terug naar SolCress. Daar hebben we tot 12.00 uur de gelegenheid om te douchen en de appartementen te ontruimen. Als iedereen is opgefrist, vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna sluiten we Spa Tour 2014 af en vertrekt een ieder weer terug naar Ter Aar en omgeving.

Aanmelden

Het weekend kost STG-leden € 92.50 p.p. Niet-leden betalen € 97.50 p.p. Deze prijs is inclusief: 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 1 x diner en een vergoeding voor de volgwagens. De minimale leeftijd voor deelname is 15 jaar. Heb je interesse om mee te gaan? Geef je dan uiterlijk 5 mei 2015 op door het geld over te maken op rekeningnummer: NL40 RABO 0101 3098 21, t.n.v. H.J.P. Bocxe, inzake Spa onder vermelding van jouw naam en e-mailadres

Vragen, opmerkingen?

Voor eventuele suggesties kun je een e-mail sturen naar: . Wanneer er nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met Rick van der Hoorn, tel. 0172-602677 (9.00-17.30 uur) of Hein Jan Bocxe, tel. 0172-413531.

Annuleren

De organisatie is genoodzaakt om na 30 mei 2015 bij annulering van een toegezegde (betaalde) deelname  € 50,00 in rekening te brengen.

Tot slot rest ons nog te melden, dat er maximaal 60 personen kunnen deelnemen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!