Natuurijs

Activiteiten

Binnen de technische commissie behartigt Kees van der Hoorn de natuurijs-belangen. Bij natuurijs gaan we, indien we op de landijsbaan terecht kunnen, niet in Haarlem trainen. U kunt wel naar Haarlem toe, maar er zal doorgaans geen STG-trainer voor u beschikbaar zijn. Op de landijsbaan zal van maandag t/m donderdag (van 18.30-19.30) en zondag-morgen (09.00 – 10.30) als er geen wedstrijden en/of toertochten zijn, worden getraind onder leiding van STG-trainers. Natuurlijk gaat die training niet door wanneer er op die momenten wedstrijden op de landijsbaan worden verreden. Er wordt zoveel mogelijk getracht om ervoor te zorgen dat er één junioren- en één seniorentrainer aanwezig is. De praktijk van de afgelopen jaren heeft geleerd dat dit ruim voldoende is. Iedere dinsdagavond is er ook een aparte trainer voor de recreanten. De namen van de trainers zijn nu nog niet bekend, maar u kunt ervan uitgaan dat onze trainers bij toerbeurt training zullen geven op natuurijs. Elke dag een ander dus. Zorg dat u er bij bent! De trainers staan er niet voor niets!
Eventuele informatie over de opening van de landijsbaan of als er wedstrijden worden gehouden, zal op deze website worden gepubliceerd. U kunt contact opnemen met de landijsbaan (0172-602247). Om alvast enige informatie te verstrekken vindt u hierna meer info over trainingen en wedstrijden bij natuurijs.

Wedstrijden

Traditiegetrouw wordt door de Ter Aarse IJsclub voorrang verleend voor de organisatie van het Ter Aars Kampioenschap langebaanrijden. Deze kampioenschappen kunnen op ieder moment verreden worden, wanneer de omstandigheden dat toelaten. Dit houdt in, dat de wedstrijden ook ’s-avonds in het 1e ijsweekend kunnen plaatsvinden of zelfs op een avond doordeweeks!.
Houdt er rekening mee dat je dan als STG-er, maar ook als Ter Aarder, die geen lid is van de STG of de Ter Aarse IJsclub, kan deelnemen. Zorg er in ieder geval voor dat je je op tijd opgeeft. NB: Voor het exacte moment van dit kampioenschap t.z.t. de krant of het prikbord in de kantine in de gaten houden of informeer bij Wil Schildwacht of Kees van der Hoorn. Net als vorige jaren zal ook weer een middag worden besteed aan de Schoolwedstrijden voor Ter Aarse scholen. Ook hiervoor  is de organisatie in handen van de IJsclub en de STG.

Toegang landijsbaan

STG-leden zijn automatisch lid van de Ter Aarse IJsclub en hebben dan ook gratis toegang tot de ijsbaan in Ter Aar, als er natuurijs ligt en de ijsbaan geopend is.

Vrijwilligers

Jaarlijks wordt er gevraagd in de Schrijvende Schaatser om vrijwilligers bij het natuurijs. Tot op heden wordt het groepje met vrijwilligers eerder kleiner dan groter. Dus de vraag van voorgaande jaren blijft nog steeds staan. Zodra er natuurijs ligt, mogen wij als STG-leden direct gebruik maken van de landijsbaan in Ter Aar. Altijd weer ligt die baan er netjes bij (ijs en weder dienende!). Dit moet wel gerealiseerd worden. Het zou een mooi gebaar van de STG zijn als er nu toch eens wat leden opstaan en zich aanmelden om de helpende hand toe te steken in geval van natuurijs. Voor meer informatie kunt u zich vervoegen bij Kees van der Hoorn. Hij heeft voor een ieder een kleine of iets grotere taak, zodat we samen kunnen blijven genieten van het natuurijs.